DANIEL D. MARIN. Ştiu că aţi publicat trei cărţi, nu există riscul să vă consider un începător. De altfel, chiar poemele trimise – cele construite în jurul misteriosului personaj Oona – dovedesc că aveţi experienţa scrisului.Şi îmi şi place cum scrieţi, cursiv, expresiv-monoton (oarecum în stilul lui Mircea Ivănescu), reuşind aproape de fiecare dată să induceţi cititorului un sentiment de stranietate şi nelinişte. Totuşi, în general, mie nu-mi inspiră încredere poemele care fac parte din mari cicluri. Ele presupun din partea poetului o muncă inginerească, o administrare prozaică a inspiraţiei
DOMNICA SEIF ELZAYAL. Nu pot să mă pronunţ decât asupra unor texte scrise în limba română.
ANDREI EPUR. Scurtele povestiri „Răsărit de soare şi „Idilă în metroul bucureştean” dovedesc că aveţi sensibilitate şi inteligenţă artistică. Vă lipseşte doar experienţa, pe care urmează, eventual, să o acumulaţi în timp. Reproduc, deocamdată, un pasaj emoţionant din a doua povestire:
„[În metrou] Eram cu faţa chiar la uşă,fără a avea pe cineva înaintea mea, nu mă interesa nimeni şi nimic.Ascultam,pe jumătate adormit, zumzetul metroului şi mi-aş fi dorit ca staţia următoare să nu mai vină niciodată. Aveam o ciudată senzaţie de bine, cum stăteam aşa, ţinându-mă cu mâna de bară şi moţăind în picioare. [La un moment dat] am realizat că pe bara de care mă ţineam eu mai apăruse o mână. O mână albă, delicată. O mână de femeie. Şi m-am surprins gândindu-mă la mâna aceea frumoasă, cu degete lungi, fine, aflată chiar deasupra mâinii mele, la câţiva centimetri. Am început să o observ atent, fără să văd însă femeia care stătea chiar în spatele meu. Şi, ca într-un joc, am început să-mi imaginez episoade din viaţa necunoscutei...”
ANDREI BADEA. Lirismul din amplele dv. poeme e diluat, dar de bună calitate. Versurile se desfăşoară calm, fără nici un moment de precipitare, semănând până la confuzie cu proza, şi totuşi, pe neobservate, se creează o atmosferă, se întrevede un sens, se ajunge la poezie. Aşa cum avionul aleargă pe pământ un timp înainte de a decola, fiecare poem al dv. începe prin a fi terestru şi sfârşeşte prin a se pierde în înaltul cerului. Transcriu fragmente din două dintre ele, asigurându-i însă pe cititori că toate au această calitate, de a lua, treptat, înălţime:
„«Ştii, scumpa mea, de ce porţi numele Anastasia?/ Pentru că înainte cu câteva zile să te naşti/ eu eram în Athos,/ muntele acela sfânt,/ de unde se spune că pornesc stâlpii de susţinere ai lumii…/ Acolo călugării se roagă neîncetat,/ şi tot muntele miroase/ a mir/ de parcă/ cineva,/ din greşeală,/ şi-ar fi spart sticluţa pe care o purta în buzunar/ şi ar fi curs tot, tot/ peste munţi/ şi peste copaci/ şi peste turlele bisericilor/ şi peste bărbile părinţilor bătrâni („Înviere”);
„Se înserase de ceva timp,/ şi oamenii se târau pe străzi,/ şi eu stăteam la geam,/ aşteptând/ să văd,/ pentru ultima oară,/ un om,/ care ar vrea să-şi dea viaţa,/ numai să poată zbura/ o secundă.../ Dar omul ăsta nu mai venea odată.../ Şi târziu, în noapte,/ în lumina becului,/ a început să ningă.../ Încet.../ Încet.../ Din ce în ce mai încet.../ Timpul se scurgea din ce în ce mai încet.../ Şi ningea.../ Din ce în ce mai tare.../ şi cântecul,/ şi secundele,/ înfrăţite,/ se scurgeau/ pe pielea mea,/ zgâriindu-mă/.../ Într-un târziu,/ când mai aveam puţin până dincolo/ când simţeam viaţa scurgându-se din mine/ am văzut,/ în şanţurile săpate de secundele înfrăţite cu cântecul/ cum oamenii ce se târâseră mai devreme/ acum îşi luau zborul din şanţurile mele:/ erau ca nişte pitici cu aripi/ ca nişte colibri/ şi m-am bucurat/ că măcar în ultima clipă/ mă pot bucura de bucuria lor/ şi am vrut să le fac cu mâna./.../ Am murit fericit, ce mai încolo şi-ncoace...” („Ultimul zbor”)
UN DEVORATOR DE PRESĂ. „Aş vrea să aflu cum rimează răspunsul pe care-l daţi, pe blogul dv., unui corespondent: «Vreau – şi am şi mijloacele necesare – ca să-i susţin pe autorii talentaţi. Pot să-i recomand unor reviste şi edituri, pot să scriu despre ei, pot să-i includ în ediţia a II-a a «Istoriei literaturii române contemporane la care lucrez în prezent» – cu afirmaţia făcută în articolul «Sindicatul succesului» («Cultura», 11.04.2010): „Dacă în acest moment aş descoperi un tânăr autor genial undeva în provincie, şi aş vrea să-l prezint, cu un entuziasm care îmi este caracteristic, lumii literare, nu aş avea nici o şansă să mă fac auzit.»”
Ar fi fost frumos din partea dv. să vă şi prezentaţi. Întrebarea pe care mi-o adresaţi e justificată. Iată răspunsul meu. Eu am vorbit de un „sindicat al succesului” care domină lumea literară. Dar pe autorii talentaţi pe care am să-i identific aici am să-i prezint lumii, nu lumii literare.
Pe de altă parte, pe aceşti autori pot să-i susţin într-o oarecare măsură şi în lumea literară, aşa surdă cum este. Cum? Cu mijloace proprii. Sunt reviste şi edituri care au nevoie de mine, iar eu pot, în anumite limite, să le pun condiţia să-i promoveze pe unii nou-veniţi dacă vor să mai răspund solicitărilor lor. Cât priveşte ediţia a II-a a „Istoriei...” mele, în cuprinsul ei sunt suveran, n-am nevoie de sprijinul nimănui ca să aduc în prim-plan un autor valoros. Ca să nu mai vorbesc de emisiunile mele la radio şi televiziune.
Şi mai am o veste bună. Acest blog a fost remarcat de o firmă puternică, recent înfiinţată, CORECTbooks, cu care am semnat un contract de parteneriat. Nu mi se oferă bani pentru această asociere, dar mi se oferă ceva mult mai important, posibilitatea să public cărţile celor mai talentaţi autori descoperiţi de mine în ediţii electronice, să le fac publicitate etc. Colecţia coordonată de mine se va numi NOUL VAL.
Sunt hotărât să încerc să corectez, cu mijloacele pe care le am la dispoziţie, nedreptăţile din viaţa literară. Nu vreau să încurajez în nici un fel amatorismul (puteţi vedea, în fiecare luni seara, la ora 19,30, la TVR Cultural, cum îi tratez pe autorii de cărţi proaste). Dar există în momentul de faţă scriitori necunoscuţi, tineri sau bătrîni, cu sau fără cărţi, care scriu mai bine decât mulţi dintre scriitorii „consacraţi”.
P.S. Şi încă ceva: de acum înainte am să răspund coespondenţilor mei mai des şi fără întârziere. Mai exact: în fiecare duminică.
Draga Alex, iata (re)intru si eu in "intimitatea" corespondentei tale (ti-am mai scris). E laudabila ideea de a le raspunde tuturor, promt, categoric, dar, oare, merita? Nu e epuizant pentru un scriitor? Nu e nedrept pentru cei care asteapta alte volume "in fotoliu"? Ma intreb si eu, intrebandu-te pe tine. Mie, una, mi se risipeste energia creatoare cand intru in discutii virtuale, ma risipesc oarecum in ceilalti, iar ei niciodata nu s-au gandit sa ma adune si sa ma aseze intr-o carte. Situatia se schimba doar in cazul in care acest blog va intra in eternitate si va fi rasfoit virtual de cititorii mileniului III.
RăspundețiȘtergereDin categoria armatei de blonde, Lia
Domnule Alex Stefanescu, va multumim pentru efortul pe care-l faceti de a ne descoperi si promova in plan lierar.Dar, aici, e o problema.Daca aveti posibilitatea sa ne publicati cartile, eu cred ca gasiti sapte din zece autori mai interesanti!Adica, puteti publica mai multi, nu numai unul?!Nu-i vorba de "genialitate"-un concept foarte relativ-, ci, dupa parerea mea, de doza de "interesant" pt. cititori, ceea ce va face cartile respectivilor vandabile!
RăspundețiȘtergereLia, te repeti...
RăspundețiȘtergere...asa e, insa am spus-o; scrisesem cu putin timp inainte de raspunsul lui Alex, pe 31. Ce ma mira este atentia ta de a-mi semnala acest fapt, chiar n-ai altceva mai bun de facut? Mon Dieu!
RăspundețiȘtergeresorry, credeam ca n-ai observat...
RăspundețiȘtergereBuna seara, domnule Alex Stefanescu!
RăspundețiȘtergereMarturisesc ca m-am bucurat nespus cand am intrat astazi (duminica, 31 octombrie) pe acest site si am gasit un nou raspuns al dvs., iar bucuria a fost si mai mare cand am citit ultima fraza. Va urmaresc de mult timp, iar in ultima perioada chiar destul de des, pentru ca, recunosc, am si un interes : sunt si eu in asteptarea unui raspuns de la dvs. Am citit si comentariile postate pe acest blog, inclusiv pe cele care mustesc de lipsa de 7 ani de acasa, si sper din suflet ca proasta crestere a unora sa nu va dezamageasca atat de tare incat sa va determine sa renuntati la nobila dvs. initiativa. Este aproape incredibil la ce cote a ajuns marlania si cum oameni care ar trebui sa aiba ceva de spus in tara asta, care sunt « cineva » in domeniul lor, sunt descurajati si batjocoriti de niste neica nimeni, carora doar tupeul si lipsa de rusine le da dreptul sa fie cei mai vocali si cei mai « prezenti » - atat in spatiul public-real, cat si in cel virtual !
Sunt convinsa ca sunt multi oameni de bun simt, discreti, care urmaresc acest site, dar se pare ca cei mai multi dintre cei care comenteaza sunt cei «indrazneti » (a se citi obraznici), de la care nimeni (nu) are nimic de invatat, iar dupa ce i-ai ascultat /citit iti dai seama ca ti/ai pierdut timpul.
In speranta ca veti continua sa faceti bucurii celor care sunt in asteptarea raspunsurile dvs., va doresc multa sanatate si sa va duceti pana la capat frumosul demers!
Cu respect,
Maria Craciun
Pentru Lia.Îmi place să fac asta. Şi(nu zâmbiţi ironic!) mă simt şi dator s-o fac. Despre blog sunt sigur că va rămâne în istoria literaturii. Nu prin numele meu, ci prin numele celor din "noul val" pe care îi voi descoperi în timp.Da, există o armată de blonde, dacă nu în realitate, cel puţin în mintea mea. Dv. aţi putea fi comandantul ei.
RăspundețiȘtergerePentru Ramona. Mă bucură faptul că urmăriţi cu atenţie blogul meu.
Pentru Maria Crăciun. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Contează mult pentru mine. Oameni ca dv. mă fac să nu mă descurajez atunci când mi se adresează invective nemeritate. Le consider un fel de... intemperii.
Domnule Alex Ştefănescu, nu am nicio îndoială că întreprinderea dumneavoastră (şi aceasta) va rămâne în istoria literaturii. Mă bucur că aduceţi în blogosfera literară optimismul dumneavoastră dintotdeauna. Pare că întineriţi mereu. Vreau să zic că nu mulţi critici ar mai crede că există o armată ascunsă de scriitori (aproape) necunoscuţi aşteptându-şi cu înfrigurare debutul, afirmarea. Şi încă şi mai puţini îşi oferă serviciile cu mărinimie aşa cum o faceţi dumneavoastră.
RăspundețiȘtergereSucces şi putere de luptă şi cu aceste mori!
(Cred că adresa poştală pe care o daţi aici nu funcţionează, fiindcă volumul pe care vi l-am trimis în urmă cu două săptămâni s-a întors la mine).
OANA
Buna ziua! Dl. Stefanescu m-am bucurat nespus ieri cand am citit noile postari (incepusem sa cred ca veti raspunde 1-2 ori pe luna la scrisorile noastre- din fericire m-am inselat). Sper ca multi saluta initiativa dvs. de a posta raspunsuri in fiecare duminica. Am trimis si eu cateva texte cu vreo luna si jumatate in urma dar nu disper- am incredere ca va tineti de promisiuni cel putin la fel de bine cum scrieti.
RăspundețiȘtergereMult succes va urez si "o armata de rabdare" sa va dea Domnul.
Numai bine!
Daniel D. Marin este intr-adevar un poet talentat si deloc egoist, avand in vedere ca a dorit sa-si puna in valoare si colegii de generatie in cadrul antologiei pe care a realizat-o - "Poezia antiutopica. O antologie a douamiismului poetic romanesc" - o selectie ce-i drept discutabila de texte si autori, dar care se citeste cu placere si este si educativa in masura in care cititorul e capabil sa discearna intre diversele tipuri de valori prezentate.
RăspundețiȘtergereMa bucura si pe mine faptul ca intalnirile virtuale cu dumneavoastra vor fi duminicale, domnule Stefanescu. Este intr-adevar un efort considerabil munca voluntara pe care o faceti. In plus, e poate un impuls si pentru alti critici si oameni de litere de a initia proiecte prin care sa sprijine cultura. eu una astept cu emotie parerea referitoare la textele pe care vi le-am trimis si mai invat cate ceva din raspunsurile pe care le dati altor corespondenti.
Va doresc mult succes, rabdare si sper sa gasiti nu doar un autor genial, ci mai multi scriitori talentati.
toate cele bune!
Îl salut din nou pe dl. Alex Ștefănescu, cel generos totdeauna. Indiferent că răuvoitorii vor spune iar că vreau să „mă pun bine cu criticul”. Faptul că l-am întîlnit ieri mi-a dat o doză de optimism, ca fiecare discuție cu d-sa. Vreau să spun că nimic nu este mai important în „lucrarea” noastră ca descoperirea unor (noi) scriitori de valoare. Ceea ce face dl Alex Ș. și alții, printre care cu modestie mă număr, e foarte important și nu e „timp pierdut” cum credea cineva mai sus.
RăspundețiȘtergere@marynna
ddm este talentat (mulți ne vor înjura pe mine și pe dvs. pentru această afirmație) dar antologia sa are acele defecte pe care le vedeți și altele încă. Eu cred că nu există în literatură „tipuri de valori” ci doar valori (stratificate însă) așa cum între metale există aur, argint, bronz, tablă zincată.
p.s. Scuze pentru inexactitatea din grabă în postarea anterioară: bronzul nu e metal e un aliaj iat tabla zincată un material hibrid, Dar ați înțeles ideea (sper).
RăspundețiȘtergere@Horia Garbea - am înțeles ideea Dvs., desigur. Se prea poate să aveți dreptate, problema valorilor in literatura (si in arta, in general) este complicata si complexa și ar dura pagini intregi pentru fiecare să-și exprime părerile si chiar așa nu s-ar spune totul.ce vroiam eu să subliniez referitor la cartea lui Daniel D. Marin este că pentru un cititor (avizat) este posibil să descopere acolo exemple literare atât negative cât și pozitive. DAR pentru un străin, de pildă, ar fi cam greu să-și facă o idee despre poezia românească a douămiismului pentru că lipsesc de acolo destui autori importanți, iar alții incluși sunt poeți doar de conjunctură, având la activ un singur volum după care au abandonat. Mai mult, nu există un criteriu clar de selecție (unii autori au încă nuanțe optzeciste, nicidecum douămiiste). Și încă un lucru, unele poeme de acolo nu-s deloc anituropice, dimpotrivă autorii lor crează lumi paralele, lumi în care să-și refuleze anumite neîmpliniri și dezmăgiri din viața reală. Și multe alte reproșuri care se pot face. Dar mie ideea în sine de a reuni acești poeți (valoroși, fiecare în felul său) mi s-a părut foarte bună, cu toate stângăciile aferente punerii ei în practică. Și să nu uităm că Daniel D. Marin este el însuși un autor tânăr, peste un anumit număr de ani poate că va acumula suficientă experiență încât să revină cu o antologie strălucită, ținând cont de sugestiile și mustrările pe care presupun că le-a primit din partea unor critici de prestigiu.
RăspundețiȘtergere*anituropice = antiutopice
RăspundețiȘtergere*dezmăgiri=dezamăgiri
graba...
...si "creeaza", nu "creaza".Graba, absolut toti gresim.
RăspundețiȘtergere1. Practic vorbind, pana la urma piata, cititorii vor selecta valorile.Aflat in fata tarabei cu carti,potentialul cumparator, rasfoind o carte, isi va spune:"asta imi place!", "asta nu-mi place!", si va cumpara sau nu cartea.
RăspundețiȘtergere2. Ce mai stiti de Legea sponsorizarii?Am auzit ca a fost eliminat ISBN-ul.
O editura mi-a cerut 8 milioane, pentru 500 de bucati-de carti-, la 110 pagini cartea, in format A5, alb-negru.
@anonim: ce editura?
RăspundețiȘtergereO editura din Ploiesti, care scoate si ziare, brosuri etc.M-am orientat si eu la mai ieftin.De unde parale pt.alte edituri.
RăspundețiȘtergereISBN nu se poate „elimina„, e o norma internationala. Fara ISBN cartea nu exista, e ca un om fara CNP. Costa vreo 10 lei la Biblioteca Nationala sa vi-l luati individual. Dar unele edituri „vind” ISBN-ul lor. Legea sponsorizarii nu are legatura cu ISBN. 800 lei (8 mil) pe 500 ex nu e mult deloc la 110 pag A5. Aproape incredibil. 1,6 lei/ex. La tipar digital ati fi platit usor 7 lei/ex sau 10 lei/ex pt coperta cu clape. Asta zic asa, ca sa vedeti, daca nu aveti experienta, preturile pietei. Pai la 800 lei vreau si eu sa trag 500 ex ca le vind cu 2000 pe toate, cu banii jos inainte, si cistig 1200 intr-o clipa. Totusi nu cred ca e posibil... Poate pe hîrtie de ziar si coperta de 80g/mp...
RăspundețiȘtergeredomnule alex stefanescu, nu recunosc ca nu mai speram la un raspuns atat de "amplu"( d.p.meu de vedere, a aproape urias). Sunteti, cu adevarat, un "om", un "roman", asa cum erau stramosii nostri(unii dintre ei, evident, fac referire, sa spunem, la marii voievozi, consecventi la promisiuni). Ati spus ceva de o sponsorizare si de un nou val. Sa sper ca m-as incadra in acest nou val?
RăspundețiȘtergereva multumesc
andrei badea
domnule alex stefanescu, recunosc ca nu mai speram la un raspuns atat de "amplu"( d.p.meu de vedere, a aproape urias). Sunteti, cu adevarat, un "om", un "roman", asa cum erau stramosii nostri(unii dintre ei, evident, fac referire, sa spunem, la marii voievozi, consecventi la promisiuni). Ati spus ceva de o sponsorizare si de un nou val. Sa sper ca m-as incadra in acest nou val?
RăspundețiȘtergereva multumesc
andrei badea
Scuzati-ma, dar chiar nu ma pot abtine. Pana acum A. B. spunea ca oameni mult mai importanti decat Alex Stefanescu i-au dat ravnitul yes. Nemti, englezi etc. Acum raspunsul primit este aproape urias? Acum e un mare om, un voievod? Este extraordinar, gena ancilara a romanului vorbeste. Felicitari, domnule A. B.! Aveti toate calitatile omului de litere, cum bine spunea André Gide.
RăspundețiȘtergere1.Dle Garbea, multumesc pt. informatii.Nu stiu ce am citit eu pe net cu ISBN-ul, cautati si dvs.pe net, despre ISBN,oi fi inteles eu gresit?
RăspundețiȘtergere2.Unele edituri lasa pretul mai jos.
Am un prieten care vrea sa-si scoata color cartea,a gasit sponsor, dar il costa(color)30 de milioane, desi eu i-am zis ca mai bine scoate alb-negru, e mult mai ieftin.
Buna ziua!
RăspundețiȘtergereStie cineva, exista in Bucuresti o editura, ceva, o tipografie, care sa scoata putine carti-aprox 50 de bucati?Evident, contracost.
Multumesc.
altceva decat scuipati nu pot primi pe acest blog. Iti multumesc, draga ema
RăspundețiȘtergereNu numai "scuipati", mai sunt si postari civilizate!...
RăspundețiȘtergere@ marynna, @ Horia Garbea
RăspundețiȘtergereo precizare
nefiind un autor profesionist (scriu cand si cand, dintr-un impuls inexplicabil - dar, vedeti, unul pe care nu il controlez, nu-l invoc, nu il pot provoca; motiv pentru care nici nu vad cum as putea aborda "inginereste" textele, cu toate ca inclin si eu sa cred - ca domnul Alex Stefanescu - ca in cazul grupajelor centrate pe un singur personaj, cum am eu, un astfel de risc e mai mare), mi-am permis "sa-mi joc sansa" din simpatie pentru initiatorul acestei rubrici, constient fiind de riscul de a fi trimis inclusiv la TV ( in ipostaza comica si deloc onoranta :D ). eu n-am intrat intr-o competitie a "noului val" (pentru corectitudine, am precizat din start ca am debutat deja... si in 2003, si in 2008, si in 2009 si ca, in general, daca voi mai publica vreo carte tot debut va fi), dar, fiind "proaspat" debutant, cum am spus, si autor neprofesionist sau neprofe...sionalizat, cum am spus, ma bucur, iata, marturisesc acum, de raspunsul prompt de la posta redactiei.
cat priveste antologia, chiar nu cred ca e cazul sa fie discutata aici, pentru ca in ea chiar se afla poemele catorva tineri poeti si seriosi, si profesionisti. nu am inclus texte de 4 autori douamiisti relevanti (si in ordine douamiista, si valorica, evident), in loc de 29 de tineri poeti am putut antologa doar 25, dar o astfel de antologie (care sa-i cuprinda pe toti), asa cum am spus si in Argument, si am aratat si de ce, din pacate nu se putea face. de aici incolo se poate discuta (si daca nu cumva o buna parte din douamiisti vin in continuarea fireasca (si pregnanta) a unora dintre optzecisti, si daca nu cumva aduce ceva nou (aceeasi buna parte), aici e de discutat foarte mult - chiar ar fi sansa unor critici (eventual tineri) de a se apleca mai atent asupra subiectului!)
buna! ar putea cineva sa-mi scrie va rog adresa de e-mail de la aceasta rubrica?! eu am incercat adresa scrisa pe prima pagina dar imi spune ca nu exista. va multumesc!
RăspundețiȘtergereDumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe Adrian Paunescu!...
RăspundețiȘtergereCitindu-i cartzile (si raspunsurile de pe blog), am invatzat ca lui Alex Stefanescu ii prisosesc doua lucruri: vocatzia bucuriei (a sarbatoririi) si generozitatea.
RăspundețiȘtergereAm mai aflat despre el ca nimic nu-i poate zdruncina credintza in scris.
Si m-am convins ca dorintza lui de a trezi ori de a intetzi in ceilalti cultul anvergurii, aspiratzia spre un "ceva" care sa infranga definitiv mediocritatea nu este o strategie de imagine. Face parte din "religia" lui...
La multi ani, domnule Alex Stefanescu!
LA MULTI ANI, DOMNULE ALEX STEFANESCU!
RăspundețiȘtergereSA VA DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE SI BUCURIE!
CU RESPECT,
MARIA CRACIUN
Idem.
RăspundețiȘtergereLa multi ani, sanatate si bucurii!
RăspundețiȘtergereP.S. Şi încă ceva: de acum înainte am să răspund coespondenţilor mei mai des şi fără întârziere. Mai exact: în fiecare duminică.
RăspundețiȘtergereLa multi ani, Domnule Alex Stefanesc!
RăspundețiȘtergereUn gand bun de la Arad!
Dana Tica
La multi ani, Domnule Alex Stefanescu!
RăspundețiȘtergereUn gand bun de la Arad!
Dana Tica
P.S. Şi încă ceva: de acum înainte am să răspund coespondenţilor mei mai des şi fără întârziere. Mai exact: în fiecare duminică.
RăspundețiȘtergereCorespondentului anonim care trimite sageti rautacioase fara a tine seama de un mic amanunt: ca zilele trecute a fost aniversarea domnului Stefanescu. Ca vor mai fi zile de sarbatori, de concediu, de stari de sanatate mai precare care se pot intampla duminica: de ce puneti cu cinism la indoiala intentia asumata de domnia sa de a raspunde consecvent si cu regularitate la sutele de manuscrise pe care le primeste? De ce ii trimiteti manuscrise daca nu aveti incredere in domnia sa si in dreapta lui judecata de critic vsi in onestitatea dorintei sale de a descoperi si promova talente literare?
RăspundețiȘtergereEu sunt convins, atat cat il cunosc, ca numai din motive obiective nu isi poate respecta promisiune - acum si, poate, ocazional, in viitor.
Ion Buzoianu
doamne, ce texte ai! crezi ca d-l stefanescu nu stia ca va fi aniversarea domniei sale? numai ca nu se fac astfel de promisiuni solemne pe care nu le onorezi nici macar in prima duminica. sa fi aruncat si el acolo,macar ceva praf in ochii spectatorilor/cititorilor. sa fi raspuns macar de ochii lumii. ca daca vrem promisiuni desarte ne uitam la tv
RăspundețiȘtergeredaca ,,noul val" urmeaza a fi produs prin viteza turbionara de selectie a domnului stefanescu, poate mai bine lipsa. deja noul val e in coma vegetativa
RăspundețiȘtergereMare dreptate au nerabdatorii cititori si nesatioasele cititoare! Jos cu promisiunile desarte si solemne! Scrieti, d-le Alex Stefanescu! Numai scrieti!
RăspundețiȘtergereHaideti sa decretam saptamani, luni, ani de... duminici, numai si numai pentru a-l obliga pe d-l Alex Stefanescu sa scrie, incontinuu, raspunsuri - fermecatoare, amuza(n)te, entuziaste, pertinente, serioase!
@Laura: Chiar si asa, blanda Laura, chiar daca ar scrie neintrerupt, nu cred ca d-l Alex Stefanescu ar risca sa ii orbeasca pe cititori, aruncandu-le praf in ochi...
@Ion Buzoianu: Bine punctat, stimate domn Ion Buzoianu (din Buzau?!) :) Chapeau!
@lorelei:chapeau ala imi aminteste de o alta vorba frantuzeasca:))histrionismul face valuri...vechi.de nu eram asa de blanda spuneam ca nimeni nu l-a obligat sa promita nimic. singur a venit cu aceasta mirobolanta idee care nici nu e noua. domnia sa recidiveaza.
RăspundețiȘtergere@Laura: Ntz! Ntz! Diafana Laura, de ce sunteti atat de incrancenata?! Cu ce (altceva) v-a gresit d-l Alex Stefanescu?! (Intrebare retorica! Va tachinez!...)
RăspundețiȘtergereMai aveti putintica rabdare.
Iar ca sa va inseninati, ascultati asta: http://www.youtube.com/watch?v=J0BkdKGPTxw
taxi e misto
RăspundețiȘtergere